Bouppteckning, arvskifte och livstidsjuridik

Vid ett dödsfall måste en bouppteckning upprättas. Undantaget är om den avlidnes tillgångar inte överstiger begravningskostnaderna. Då kan det räcka med en dödsboanmälan som kommunen gör.

Även om boet är till synes enkelt finns det ett värde att anlita den expertis som vi på Edbergs Begravningsbyrå har tillgång till när det gäller bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Vi är auktoriserade boutredare av Sveriges Begravningsbyråers Förbund.

På juridiska tjänster är det svårt att ge ett fast pris. Däremot får du vår prislista där det framgår hur mycket vi debiterar per timme, hur mycket en genomsnittlig bouppteckning kostar samt vad en bouppteckning normalt kan kosta hos oss.

Oavsett vad som blir aktuellt i ditt fall kan vi ge dig de bästa råden och rekommendationerna till seriösa auktionsfirmor och fastighetsmäklare. På så vis slipper du många obehagliga överraskningar efteråt.

Vi kan hjälpa till att ordna allt från tömning av bostäder och förråd, städning samt transporter och försäljning på något auktionsverk. Du får en mycket informativ redovisning efter avslutat uppdrag.

Lag och inga böcker