Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till ceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar. Saknas bärare ordnar vi ett bärarlag.

Det är en självklar uppgift för oss att ansvara för att även gravsättningen sker utan besvär. Har du valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.

En vacker gravvård

Gravstenen eller gravvården är en bestående symbol. För kommande generationer bevarar och hedrar den minnet av någon som stod oss nära i livet. När det gäller gravvårdar har vi flera samarbetspartners som vi anser tillhöra de mest kompetenta på marknaden.

Att bestämma sig för en gravvård är ett viktigt beslut. Därför är det klokt att fråga oss till råds innan du slutligen bestämmer dig. Vi har ett brett sortiment gravvårdar, både i sten och andra material. Vi kan vägleda dig och ge information om vilka möjligheter som finns att sätta en personlig prägel i form av bildmotiv och text på gravvården. Vi kan också följa med ut på kyrkogården för att visa dig hur olika stenar ter sig i olika miljöer.

Verkligheten är det bästa katalogmaterialet, men det finns naturligtvis också ett bra åskådningsmaterial som du får låna med dig hem för egna studier. Vi sammanställer dina önskemål och återkommer med en ritning och prisuppgift. Vi kan även hjälpa dig som vill omarbeta en befintlig minnesvård. På samma sätt som gäller själva begravningen får du förstås en offert på den gravvård du önskar. Det innebär att du därefter har tid på dig att fatta ett avgörande beslut.

Gravsten i mörket och lysande lyktande