Efter begravningen

Praktiska detaljer som t ex med tackkort, tackannons och utformningen av dem ingår också i våra åtaganden.

Har du valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt. När det gäller gravvårdar har vi flera samarbetspartners som vi anser tillhöra de mest kompetenta på marknaden.

Att bestämma sig för en gravvård är ett viktigt beslut. Gravvården skall stå där som ett minnesmärke, kanske för all framtid. Därför är det klokt att fråga oss till råds innan du slutligen bestämmer dig.

Vid ett dödsfall måste en bouppteckning upprättas. Undantaget är om den avlidnes tillgångar inte överstiger begravningskostnaderna. Då kan det räcka med en dödsboanmälan som kommunen gör. Även om boet är till synes enkelt finns det ett värde att anlita den expertis som vi på Edbergs Begravningsbyrå har tillgång till när det gäller bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte.

Många känner en stor tomhet efter begravningen och kan behöva någon att tala med. Här kan vi hjälpa till att skapa kontakt med föreningar, sorgegrupper, diakoniverksamhet mm.

Vattendroppar från hand