Begravningsdagen

På begravningsdagen skall ni känna er säkra på att allt arrangeras på det sätt som ni förväntar er. Vi är alltid på plats i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom alla dekorationer, program och extraljus mm. Målsättningen är att allt skall vara klart minst en halvtimme före utsatt tid.

När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de skall sitta. De informeras om vad som kommer att ske, hur det är tänkt med minnestal, minnesstund och gravsättning mm. När det är dags får alla information om hur avskedet är planerat, hur ni ska gå fram till kistan och hur alla skall lämna kyrkan eller kapellet osv.

Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden, om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården. Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Minnesstund

En minnesstund kan ordnas på flera olika sätt och det är viktigt att den planeras ordentligt i detalj. Vad man skall bjuda på, hur man skall duka, hur man skall placera gästerna, om det behövs sångtexter, kanske förbereda tal eller diktläsning.

Kanske man väljer ut musik som man vet att den avlidne hade uppskattat och arrangerar ett minnesbord med fotoalbum och andra minnessaker.

Ju noggrannare förberedelser desto mer minnesvärd blir minnesstunden och där kan vi ge många goda råd.